Vremenska prognoza

Državni hidrometeorološki zavod - prognoze vremena   YR.no - vremenska prognoza

Pohod "Pinklec na pleča"

8. planinarski pohod "Pinklec na pleča" održat će se u nedjelju, 6. svibnja 2018.

Trasa pješačenja: pl.dom "Dr. Maks Plotnikov" pod Okićem - Svetonedeljski Breg - Sveta Nedelja (cca 4,5 sati hoda). Okupljanje planinara će biti u Svetoj Nedelji, odakle ćemo organizirati besplatan prijevoz do Klaka. Prije spuštanja u Svetu Nedelju, na Svetonedeljskom Bregu ćemo sudionike pohoda počastiti obrokom i zabaviti planinarskom veselicom, a sve to uz prekrasan pogled na glavni grad Lijepe naše.

Pozivamo sve planinarke i planinare da nam se pridruže u našem lijepom svetonedeljskom kraju.

 

Pl. put Sv. Nedelja - Okić

Osnovni parametri:
 
Duljina puta: oko 14 km (11 km do Sv. Martina pod Okićem).
Trajanje obilaska: oko 4:30 h (oko 3:15 h do Sv. Martina pod Okićem).
Trasa: Sveta Nedelja - Svetonedeljski Breg - Molvička šuma - Falašćak - Sv. Martin pod Okićem - Podgrađe Podokićko - pl. dom pod Okićem.
 
Planinarski put Sveta Nedelja - Okić službeno je otvoren 1. lipnja 2014.. Put se sastoji od dva dijela: prvi dio - od Svete Nedelje do Svetog Martina pod Okićem, o kojem brigu vodi PD "Pinklec" Sveta Nedelja i drugi dio - od Svetog Martina pod Okićem do planinarskog doma "Dr. Maks Plotnikov" pod Okićem, o kojem brigu vodi PDS "Velebit" Zagreb.
 
 

Zašto planinariti?

Planinarenje nije samo besciljno lutanje planinama i šumama ili osvajanje vrhova. Planinarenje je način i stil života, čitav niz aktivnosti koje upotpunjuju naš život i čine nas zdravijima, sretnijima i veselijima. 

Zamijenimo dugotrajno i štetno sjedenje pred televizorom i računalom rekreacijom na svježem zraku u ugodnom i veselom društvu, lijepim izletima diljem Lijepe naše i šire, planinarskim veselicama, prekrasnim vidicima...

Znanstveno je dokazano da kretanje na svježem zraku znatno pospješuje memoriju i koncentraciju (mozak prima puno više kisika), umanjuje stres, pozitivno djeluje na rad srca, poboljšava cirkulaciju, imunološki sustav, i opće psihičko i fizičko stanje organizma.

 

I zato - HAJDEMO U PLANINE!

Previous ◁ | ▷ Next

Plan aktivnosti

20. 4. 2018. (petak)
Predavanje o Međimurju, povodom Dana planeta Zemlje
Predavač: Siniša Golub, ravnatelj JU "Međimurska priroda".
Predavanje će se održati u Centru za posjetitelje u Sv. Nedelji.

22. 4. 2018. (nedjelja)
ŽUMBERAČKA GORA: Sošice, Sv. Gera, Vodice
– izlet planinarske škole
Info: Denis Kušer (095 337 53 44)

28./29. 4. 2018. (subota / nedjelja)
VELEBIT: Baške Oštarije i okolica
– izlet planinarske škole
Info: Denis Ježdik (091 337 10 91)
 
 
 
Plan izleta je informativnog karaktera. Ovisno o vremenu i drugim uvjetima može se mijenjati i prilagođavati. Detaljan dogovor za izlete na sastancima utorkom u 19 sati u Društvenom domu Sveta Nedelja.
 
Više informacija o planinarskom društvu, izletima i sastancima: pinklec.info@gmail.com ili 091 95 55 549.
 

Barica Miletić: Nekaj oko škole

pl-skola2Sretnem ja tak našeg Mladena u gradu pa ajde da malo razmotrimo neke stvari kaj se tiče Pinkleca. Malo smo tračali, pa dok su došle na red ozbiljnije stvaru već mi se prilična količina kiše sa kišobrana izlila za vrat. Uglavnom, ozbiljna tema je bila kaj pametnoga reći malim Pinklecovim školarcima. Ma, imamo mi ljude za te stvari, ali nekak mi se čini da bi i ja imala kaj reći ne, samo malima, nek i većini starijih. Sad ko da čujem ono – a kaj bi pak ona mogla pametno za reći?

Opširnije...

Jedan sasvim (ne)običan dječak

turki
Desilo se da par mjeseci nisam mogla planinariti jer su mi prekrojili rebra, a onda čujem da se sprema izlet na Hahliće. Mislim si ja - pa to mi je idealna prilika za testiranje mojih sposobnosti - ak to nemrem, bolje da se okanem planinarske karijere.
 
I tak je došel veliki dan i ja odlučim ići lakšim putem, a prikrpal mi se jedan koji se kakti boji sajle pa ni htel iti s ostalima kroz Mudnu dol. Inače u grupi su bili mali Dominik i njegov tata pa su i oni mislili ići s nama (kao budu oni to drugi put).

Opširnije...

Barica Miletić: Nova godina na planinarski i neplaninarski način

kozjak-ng1Nekak se strefilo da nemrem van iz kuće kak to obično rade normalni ljudi. Buljim kroz prozor jer drugo niš ni nemrem, a većina čovječanstva se mota u kojekakvim pripremama za doček Nove godine. Inače, meni je valjda Sv. Nikola fulal čizmicu pa me pogodil u oko, onda dok sam išla doktoru pogodil me auto, onda pak na kontroli za oko doktorica mi zapiknula prst u drugo oko. A prošle godine u ovo doba Joško i ja jurili smo nagibnim vlakom za Split da bi dočekali 2015. na Kozjaku. Inače, primijetila sam da se najčešće krećemo brzinom 20 – 40 km. A kak sam sve ove godine putovala noćnim vlakom nisam ni znala da je ta vožnja tak puna adrenalina.

A zakaj baš tam na doček .....

Opširnije...

Održano predavanje o Karnskim Alpama

DSC08297U utorak, 15. ožujka 2016., tridesetak članova PD Pinklec i gostiju iz drugih društava uživalo je u zanimljivom predavanju Roberta Smoleca o Karnskim Alpama, području na granici između Austrije i Italije.
 

Opširnije...

Vježbe iz orijentacije s učenicima O.Š. Sveta Nedelja

3bPlaninarsko društvo "Pinklec" je od samog osnutka 2010. godine ostvarivalo dobru suradnju s Osnovnom školom Sveta Nedelja. Ta se suradnja iskazuje kroz više aspekata: od organizacije Male planinarske škole za učenike Osnovne škole Sveta Nedelja do vježbi iz orijentacije za učenike nižih i viših razreda. 

Opširnije...

Svetonedeljske rekr. staze

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Svete Nedelje tijekom 2011. godine trasirali smo nove rekreacijske staze po svetonedeljskim bregima. Izrađeni su i novi turistički zemljovidi s ucrtanim rekreacijskim stazama, koji se mogu nabaviti u uredu Turističke zajednice Sv. Nedelje ili kod nas, za vrijeme sastanaka.

Opširnije...

Brojač posjeta

598912
Danas
Ovaj mjesec
Ukupno od 1.11.2013.
83
4001
598912

RizVN Login