Planinarsko društvo
P I N K L E C
Sveta Nedelja
Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja (stara pošta)
e-pošta: pinklec.info@gmail.com; sastanci utorkom od 19:00

Kalendar aktivnosti

22./23.6.
sub/ned
Planinarsko hodočašće Sveta Nedelja - Sljeme - Marija Bistrica
Info: 091 444 6080 (Željko)  Opširnije
 
29./30.6.
sub/ned
Ivanščica: planinarsko-glazbeno druženje na Belecgradu, uspon na vrh Ivanščice
Info: 091 444 6080 (Željko)

 

 Plan izleta od travnja do lipnja (pdf)

 

 fb

 

picoruivo3a

MADEIRA 2020.

 

 

planinarske skole6

planinarske price6

planinarski put svn okic6

rekracijske staze7

foto albumi

Završila Mala planinarska škola PD "Pinklec" 2018.

 
20181127 185206Planinarsko društvo "Pinklec" ove jeseni je četvrti put organiziralo Malu planinarsku školu za djecu osnovnoškolske dobi. Škola je počela krajem rujna i trajala je dva mjeseca. Upisalo se 19 djece, a diplome je na kraju zaslužilo 14. Najmarljiviji polaznici škole bili su Petar Klobučar, Grga Setinšek, Kiara Vidić i Petar Babić, koji su za svoj trud, osim diplome, dobili i posebne nagrade.

Djeca su tijekom školovanja naučila da je planinarenje prije svega užitak, ali da bi doista bilo užitak, potrebno je steći neka znanja i pridržavati se nekih pravila. Naučili su da se u planinu nikada ne ide sam te da se nikog ne ostavlja samog u planini, zatim, kako se pripremiti za odlazak u planinu, kako se kretati u planini, kako izgledaju planinarske markacije, koje su opasnosti u planini, kako pozvati HGSS i još mnogo toga.

Osim kroz teorijsku nastavu, koja se održavala u prostorijama Planinarskog društva "Pinklec", znanje su stjecali i kroz vježbe i izlete. Tijekom škole održani su izleti na Samoborsko gorje, Gorski kotar, Kalnik, Strahinjščicu u Hrvatskom zagorju, na Donačku goru u Sloveniji i na Medvednicu.

Posebna je vrijednost male škole što su, osim polaznika škole, na izletima često sudjelovale cijele obitelji.

Planinarsko društvo "Pinklec" i dalje će redovito organizirati izlete primjerene obiteljima s djecom pa već u prosincu u ponudi imamo nekoliko zanimljivih izleta: Medvednica (9.12.), Trakošćan - Ravna gora u Hrvatskom zagorju (16.12.), Okić i Plešivica u Samoborskom gorju (23.12.), noćno planinarenje na ponoćku u kapeli Sv. Marije Magdalene iznad Male Gorice (24.12.), poslijepodnevna šetnja šumama i bregima u okolici Sv. Nedelje (26.12.), Samoborsko gorje (30.12.). Svi će navedeni izleti biti primjereni za djecu i roditelje. Navedenim izletima mogu se pridružiti i ostali građani, s ili bez djece. Sve što je u početku potrebno jest uplaćena članarina (od početka prosinca moći će se uplatiti članarina za 2019. godinu) i zadovoljavajuća obuća. Više o opremi može se saznati utorkom od 19 sati na sastancim PD "Pinklec" u Svetoj Nedelji, Stilinovićeva 7 (stara pošta).

Provedbu male škole pomogla je Sportska zajednica Grada Svete Nedelje donacijom od 2000 kuna, što je omogućilo da za polaznike škole školarina bude besplatna.