Planinarsko društvo
P I N K L E C
Sveta Nedelja
Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja (stara pošta)
e-pošta: pinklec.info@gmail.com; sastanci utorkom od 19:00

Kalendar aktivnosti

27.1.
nedjelja

Posavsko hribovje (Slo): Kopitnik

Info: 091 541 45 54 (Petra)  Opširnije

 

29.1.
utorak

Godišnja skupština PD Pinklec

Info: 091 337 10 91 (Denis)

 

 

Mala škola 2018.

 fb

planinarske skole6

planinarske price6

planinarski put svn okic6

rekracijske staze7

foto albumi

Održan drugi izlet male planinarske škole PD Pinklec u Zeleni vir i Vražji prolaz pokraj Skrada

 
DSC05699U nedjelju, 14. listopada 2018. održan je drugi izlet male planinarske škole u organizaciji Planinarskog društva Pinklec. Cilj je ovaj put bio upoznavanje polaznika škole i ostalih planinara s jednim od najzanimljivijih kutaka Gorskog kotara i Lijepe Naše - Zelenog vira i Vražjeg prolaza pokraj Skrada. U Skradu se oko 10 sati prije podne okupilo ukupno 74 planinara, što polaznika male škole i njihovih roditelja, što ostalih članova Društva i gostiju iz drugih društava.
 
Za razliku od većine planinarskih izleta gdje se najprije penjemo do cilja, najčešće nekog vrha, a potom spuštamo, ovaj put je bilo obrnuto - najprije se valjalo spustiti atraktivnom, ali vrlo strmom stazom do Zelenog vira i istoimenog izletišta, gdje su polaznici male škole uvježbavali podizanje šatora i vezanje čvorova, a spretnost su morali dokazati i u prigodnoj igri. 
 
DSC05829Nakon ručka i odmora, krenuli smo na najzanimljiviji dio izleta - penjanje izuzetno atraktivnim kanjonom Vražji prolaz, kojim se uz pomoć brojnih mostića nakon nešto manje od pola sata šetnje stiže do male špilje Muževe hiže. Po obilasku špilje čekao nas je još uspon do željezničke postaje Skrad, odakle smo i krenuli u pješački dio današnje planinarske avanture.
 
Tijekom povratka u autobusu je vladao pravi planinarski štimung. Svi zajedno smo uvježbavali veselu dječju planinarsku pjesmu "Bosonogi planinari", a potom smo zapjevali i druge popularne planinarske pjesme.
 
Izlet je organizirala i vodila Petra Pavec, uz pomoć voditelja škole Mladena Planinšeka i ostalih vodiča Društva.
 
DSC05773 DSC05780 DSC05783