Planinarsko društvo
P I N K L E C
Sveta Nedelja
Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja (stara pošta)
e-pošta: pinklec.info@gmail.com; sastanci utorkom od 19:00

Kalendar aktivnosti

18.11.
nedjelja
DONAČKA GORA (SLO), izlet Male pl. škole
Info: 091 517 38 38 (Mladen Planinšek)  Opširnije...
25.11.
nedjelja
MEDVEDNICA: Sljeme, izlet Male pl. škole
Info: 091 517 38 38 (Mladen Planinšek)

 

Plan izleta za studeni (pdf)

 

Mala škola 2018.

 fb

planinarske skole6

planinarske price6

planinarski put svn okic6

rekracijske staze7

foto albumi

Nastavljena suradnja PD "Pinklec" s Osnovnom školom Sveta Nedelja

 
20180925 152509aVeć na osnivačkoj skupštini 2010. godine Planinarsko društvo "Pinklec" ponudilo je suradnju lokalnoj zajednici i svim zainteresiranim institucijama. Tako je iste godine započela suradnja s Turističkom zajednicom Grada Svete Nedelje, što je rezultiralo trasiranjem i označavanje šest rekreacijskih staza po svetonedeljskim bregima, s čijih vidikovaca je do danas u prekrasnim pogledima uživao velik broj planinara i šetača. 
 
Ono što članove PD "Pinklec" posebno veseli, to je suradnja s Osnovnom školom Sveta Nedelja, čije su učenike, osobito one iz nižih razreda, vodiči Društva već puno puta vodili po svetonedeljskim bregima u okviru terenske nastave.
 
Ta je suradnja, na obostrano zadovoljstvo, nastavljena u utorak, 25. rujna 2018., kad su Pinkleci na svetonedeljskim bregima "ugostili" učenike 3.a i 3.b razreda Područne škole Strmec s učiteljicama Božicom Francetić-Tušek i Natalijom Devčić. Kako je bura netom očistila atmosferu, učenici su imali rijetku priliku uživati u nezaboravnim pogledima s vidikovca Kozjak, koji su se pružali sve do Velebita, Like i susjedne Bosne i Hercegovine s jedne te do Hrvatskog zagorja i Slovenije s druge strane. Također su imali priliku doznati i ponešto informacija o biljnom svijetu koji krasi padine svetonedeljskih brežuljaka, osobito tijekom proljeća i ljeta.
 
Ova suradnja Planinarskom društvu "Pinklec" izuzetno puno znači, jer zacijelo će ove šetnje bar na neku djecu ostaviti dovoljno dobar dojam da se jednog dana i sami požele učlaniti u Društvo, a možda će i neki od njih jednog dana upoznavati s ljepotama svetonedelejskih brega neke buduće generacije učenika naše škole.