Planinarsko društvo
P I N K L E C
Sveta Nedelja
Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja (stara pošta)
e-pošta: pinklec.info@gmail.com; sastanci utorkom od 19:00

Kalendar aktivnosti

27.1.
nedjelja

Posavsko hribovje (Slo): Kopitnik

Info: 091 541 45 54 (Petra)  Opširnije

 

29.1.
utorak

Godišnja skupština PD Pinklec

Info: 091 337 10 91 (Denis)

 

 

Mala škola 2018.

 fb

planinarske skole6

planinarske price6

planinarski put svn okic6

rekracijske staze7

foto albumi

Nastavljena suradnja PD "Pinklec" s Osnovnom školom Sveta Nedelja

 
20180925 152509aVeć na osnivačkoj skupštini 2010. godine Planinarsko društvo "Pinklec" ponudilo je suradnju lokalnoj zajednici i svim zainteresiranim institucijama. Tako je iste godine započela suradnja s Turističkom zajednicom Grada Svete Nedelje, što je rezultiralo trasiranjem i označavanje šest rekreacijskih staza po svetonedeljskim bregima, s čijih vidikovaca je do danas u prekrasnim pogledima uživao velik broj planinara i šetača. 
 
Ono što članove PD "Pinklec" posebno veseli, to je suradnja s Osnovnom školom Sveta Nedelja, čije su učenike, osobito one iz nižih razreda, vodiči Društva već puno puta vodili po svetonedeljskim bregima u okviru terenske nastave.
 
Ta je suradnja, na obostrano zadovoljstvo, nastavljena u utorak, 25. rujna 2018., kad su Pinkleci na svetonedeljskim bregima "ugostili" učenike 3.a i 3.b razreda Područne škole Strmec s učiteljicama Božicom Francetić-Tušek i Natalijom Devčić. Kako je bura netom očistila atmosferu, učenici su imali rijetku priliku uživati u nezaboravnim pogledima s vidikovca Kozjak, koji su se pružali sve do Velebita, Like i susjedne Bosne i Hercegovine s jedne te do Hrvatskog zagorja i Slovenije s druge strane. Također su imali priliku doznati i ponešto informacija o biljnom svijetu koji krasi padine svetonedeljskih brežuljaka, osobito tijekom proljeća i ljeta.
 
Ova suradnja Planinarskom društvu "Pinklec" izuzetno puno znači, jer zacijelo će ove šetnje bar na neku djecu ostaviti dovoljno dobar dojam da se jednog dana i sami požele učlaniti u Društvo, a možda će i neki od njih jednog dana upoznavati s ljepotama svetonedelejskih brega neke buduće generacije učenika naše škole.