Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja
e-pošta: pinklec.info@gmail.com
sastanci utorkom od 19:00

Posljednji pozdrav Željku Avdagiću - Dedi

zeljko avdagicU nedjelju, 23. kolovoza 2020., nakon mjesec i pol dana borbe s teškom bolešću, napustio nas je Željko Avdagić - Deda.
 
Željko je bio član Planinarskog društva "Pinklec" gotovo od samog osnutka Društva i u proteklih je 10 godina ostavio u Društvu neizbrisiv trag. Posebno je bio važan njegov doprinos u samim počecima Društva, kad je svojim znanjem i iskustvom pomogao da Društvo stane na čvrste temelje. Organizirao je i vodio nebrojene izlete našeg društva, inicirao je održavanje planinarskih škola, a u nekoliko prvih je bio i voditelj, pomagao je vodičima - pripravnicima u pripremama za polaganje vodičkog ispita. Kao zaljubljenik u planinarsku fotografiju, omogućio nam je da uživamo u prekrasnim fotografijama koje je snimao tijekom svakog izleta i objavljivao ih na internetu.
 
zeljko avdagic osmrtnicaŽeljkove planinarske zasluge sežu daleko izvan okvira Planinarskog društva "Pinklec". Inicirao je i proveo u djelo obilježavanje dviju planinarskih obilaznica: Vrapčansku obilaznicu i Memorijalnu obilaznicu "Vila Velebita", posvećenu Planinarskoj satniji Velebit, s kojom je, kao časnik Hrvatske vojske, proveo na području južnog Velebita gotovo cijeli rat. Pored toga, u zadnjih nekoliko godina vršio je dužnost pročelnika Stanice planinarskih vodiča Zagreb.
 
Počivaj u miru, dragi prijatelju. Obitelji izražavamo iskrenu sućut.
 
U fotografijama na sljedećoj poveznici prikazan je samo dijelić Željkovog angažmana u PD "Pinklec":