Novaki, Športska 1 / 1. kat,
10431 Sveta Nedelja
e-pošta: pinklec.info@gmail.com
sastanci utorkom od 19:00

Mala planinarska škola 2019.

 

mala skola plakat A3 ver2bI ove jeseni Planinarsko društvo "Pinklec" iz Svete Nedelje organizira malu planinarsku školu za djecu osnovnoškolske dobi. Škola će početi 17. rujna upisom polaznika. Za upis su potrebne 2 fotografije te OIB (važi i za roditelje koji žele ići na izlete). Nakon toga, sve do početka prosinca, slijede predavanja, izleti i vježbe, sve usklađeno s programom školovanja Hrvatskog planinarskog saveza.

 

Predavanja će se održavati utorkom od 19 do 20 sati u prostorijama PD "Pinklec" u Svetoj Nedelji, Stilinovićeva 7 (Društveni dom Sveta Nedelja ili "Stara pošta"). Po završetku male škole svi polaznici koji će prisustvovati na 60 % predavanja i izleta dobit će diplomu Hrvatskog planinarskog saveza o završenoj maloj planinarskoj školi.

 

Predavači i vodiči izleta iskusni su planinarski vodiči, licencirani od strane Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza.

 

Teme koje će se obrađivati na predavanjima: kretanje po planini, planinarski putovi i obilaznice, ponašanje u planini, planinarska oprema, opasnosti u planini, HGSS, prva pomoć u planini, orijentacija, korištenje karte i kompasa, visokogorstvo, penjanje, tehnička (penjačka) oprema, speleologija, pripreme za odlazak na izlet, boravak u planini, planinarske kuće, domovi, skloništa, prehrana u planini, poznavanje planina, planinarska organizacija, planinarska literatura, povijest planinarstva, meteorologija, zaštita prirode.

 

Izleti:

- Samoborsko gorje: Plešivica, Okić

- Sjeverni Velebit: Zavižan, Balinovac

- Gorski kotar: Klek

- Kamniške Alpe (Slovenija): Velika planina

- Kalnička gora

- Hrvatsko zagorje: Kuna gora

- Hrastovička gora (kraj Petrinje)

- Medvednica: Sljeme

 

Vježbe: kretanje u planini, čvorovi, izrada rukohvata, korištenje karte i kompasa (orijentacija), penjanje u stijeni (po želji), podizanje šatora, izrada improviziranog zaklona.

 

Predavanja, izleti i vježbe prilagođeni su uzrastu polaznika. Plan izleta i vježbi podložan je promjenama, sukladno vremenskim i drugim uvjetima na terenu.

Školarina iznosi 0 kuna, sudionici izleta snose troškove prijevoza i prehrane.

 

Voditelj male škole: Mladen Planinšek, planinarski vodič s višegodišnjim iskustvom u organizaciji i vođenju malih planinarskih škola.

 

Informacije i prijave na broj 091 517 3838, e-mail: malaskola@pd-pinklec.hr ili utorkom od 19 h prije društvenih sastanaka.

 

mala skola 2019 letak A5 str1a  

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..