Planinarsko društvo
P I N K L E C
Sveta Nedelja
Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja (stara pošta)
e-pošta: pinklec.info@gmail.com;
sastanci utorkom od 19:00

Kalendar aktivnosti

26.1.
nedjelja
 

Žumberačka gora: Sveta Gera, tradicionalni pohod

Info: 098 167 9874 (Tihomir)  Opširnije

 

28.1.
utorak
 

Izborna skupština PD "Pinklec" 

Info: 091 337 1091 (Denis)  Opširnije 

 

Plan izleta je informativnog karaktera i podložan je izmjenama.

 

Plan izleta za siječanj (pdf)

 

pohod okic 2020a

 

picoruivo3a

ELBRUS 2020.

 

 fb

 

picoruivo3a

MADEIRA 2020.

 

 

planinarske skole6

planinarske price6

planinarski put svn okic6

planinarski put okic plesivica

rekracijske staze7

foto albumi

14.7.2019. (nedjelja) Medvednica: Sljeme

 

14072019 medvednicaPLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA 

organizira jednodnevni planinarski izlet

 

MEDVEDNICA: Sljeme

nedjelja, 14. srpnja 2019.

 

Plan izleta:

- u 8:00 polazak osobnim automobilima s parkirališta iza zgrade gradske uprave u Svetoj Nedelji; potrebno je doći nekoliko minuta ranije

- vozimo se do parkirališta kod donje stanice nekadašnje sljemenske žičare

- oko 9:30 početak planinarenja Leustekovim putem prema Sljemenu (oko 1,5 sati hoda)

- tko želi može otići u sljemensku kapelicu na misu, ostali imaju slobodno vrijeme za šetnju do vrha ili odmor u nekom od restorana ili planinarskih domova

- u 13 sati spuštanje do planinarskog doma "Runolist" (20 min), gdje ćemo se kraće zadržati ukoliko netko želi ručati (dom je opskrbljen hranom i pićem)

- od pl.d. "Runolist" nastavljamo prema Bikčevićevoj stazi, kojom se spuštamo do pilane Bliznec, te nastavljamo poučnom stazom (mostići i galerije) do parkirališta "Bliznec"

- predviđeni povratak u Svetu Nedelju do 17 sati

 

Izlet je kondicijski umjereno zahtjevan, a tehnički nezahtjevan. Predviđa se oko 3 sata hoda umjerenim planinarskim tempom.

 

Prijave i informacije: 091 444 60 80 (Željko)e-mail: zeljko.hajtok@gmail.com ili utorkom od 19:00 na sastancima Društva.

 

Program izleta (pdf)

 

Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (barem 1 i pol litra, bezalkoholno, negazirano), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca (* obavezna oprema).

 

Važne napomene:

- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini

- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja

- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Društvo ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja

- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo  prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo

- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.