Novaki, Sportska 1 / 1. kat,
10431 Sveta Nedelja
e-pošta: pinklec.info@gmail.com
sastanci utorkom od 19:00

1.3.2020. (nedjelja) IVANŠČICA: Čevo, V. Lubenjak, Grebengrad

 

01032020 cevoPLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA

organizira  jednodnevni izlet na:

 

IVANŠČICU (Čevo-V. Lubenjak-Grebengrad)

nedjelja, 1.03.2020.

 

Plan izleta:

- u 7.00 h polazak  osobnim  automobilima  s parkirališta  iza pošte u Svetoj Nedelji ; potrebno je doći nekoliko minuta ranije

- vožnja autocestom  i lokalnim cestama do sela Podevčevo oko 1 h i 20 min

- povratak u Svetu Nedelju do 19 h

 

TRASA HODA:

 - selo Podevčevo (212 mnv) - Čevo (562 mvn, KT HPO) – Veliki  Lubenjak (590 mvn, KT HPO) – Grebengrad,  ručak i odmor u pl. kući Grebengrad, razgledavanje ruševina  - selo Mađarevo (210 mvn)

VISINSKA RAZLIKA: 380  m

VRIJEME HODA:  6 h (pauze  nisu  uračunate)

TEŽINA:  kondicijski:  umjereno zahtjevno, tehnički:  nezahtjevno

PREHRANA: iz ruksaka  ili u pl. kući Grebengrad (potrebna prethodna najava)


Čevo, poznat kao i "Zagorski Klek" zbog šiljastog izgleda, najistočniji je i najistaknutiji vrh Ivanščice.  S južne je strane prilično pitom, a sa sjeverne strane je toliko strm da su se na više mjesta pojavile stijene. 

Nedostatak vidika  nadomještaju vidici s dvaju vidikovaca u blizini - Balkona, zapadno od vrha, i Malog Čeva, istočno od vrha.

Veliki Lubenjak je osamljeni vrh na jugoistočnom dijelu Ivanščice. Na padinama vrha nalazi se stari grad Grebengrad - jedna od najvećih starih gradina u Hrvatskoj, te planinarska kuća "Grebengrad".

Vodič: Petra Pavec.  Informacije i prijave:  Petra Pavec: 091 541 4554

 

Program izleta (pdf)

 

Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (barem 2 i pol litre, bezalkoholno, negazirano), Isosport (negazirani), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, mlijeko/krema za zaštitu od sunca, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca (* obavezna oprema).

 

Važne napomene:

- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini

- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja

- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Društvo ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja

- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo  prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja. 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..